forum.gorna.net

Free зоната за Телнет клиенти.
Дата и час: 17 Юли 2018, 19:13

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Режим на клавиатурата:

Правила на форума


Натиснете за да видите правилата



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 94 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2010, 22:20 
Offline
Telnet user
Аватар

Регистриран на: 26 Авг 2009, 10:56
Мнения: 1554
=D>

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2010, 11:01 
Offline
Telnet user
Аватар

Регистриран на: 26 Авг 2009, 10:56
Мнения: 1554
След дълги увещания, Христо Стоичков се съгласи да се включи и той в темата, ето и неговото произведение:

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2010, 22:50 
Offline
Telnet user
Аватар

Регистриран на: 11 Яну 2010, 18:49
Мнения: 860
Една много бърза баница, ама за сметка на това доста вкусна.
Точни рецепти не давам, защото не готвя по тях. Всичко го правя на око и го преценям на момента. Та така баницата:
Някви кори, бутер тесто или сами си ги разточете. Последното е най-добре. Стават вълшебни баници. Сега обаче времето беше кът, червата къркореха и трябваше да се измисли нещо супер бързо, за да се задоволят първичните потребности. Та баницата ще е с бутер тесто, 3 яйца, сирене на око около 300 гр., 5 суп. лъжици кисело мляко, около 50 гр. масло и около 3-4 суп. лъжици олио.
Кис. мляко и яйцата ги разбивате в дълбока паница. Стържете с ренде отгоре сиренето докато сместа стане с консистенция на масло М10Д. :lol: Майтап. Горе-долу да е като смес за правене на принцеси.
Разтапяте маслото в микровълнова и слагате олиото в него. Със сместа мажем, като бояджии (ползвам силиконова готварска четка)
първо тавата (после всеки блат):
Изображение
после първият блат, който сме го разтелили:
Изображение
след което е на ред сместа от сиренето, млякото и яйцата:
Изображение
и така се повтаря до последният блат. 4 би трябвало да са. Намазваме най-отгоре с маслото, а ако е останало го изливате смело върху заготовката:
Изображение
Слагате в предварително загряна фурна и печете на около 200 гр. докато баницата не придобие следният вид:
Изображение

Понеже е вечер, я хапвам с биричка, а сутринта каквото остане с айранче. :)


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2010, 11:23 
Offline
Global Moderator
Аватар

Регистриран на: 19 Авг 2004, 13:53
Мнения: 4046
Местоположение: Г.Оряховица
Баницата изглежда страхотно! Сигурен съм и, че е била и толкова вкусна. :D

_________________
Link: Сайт с поезия на дъщеря ми


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2010, 13:18 
Offline
The real one
Аватар

Регистриран на: 08 Дек 2006, 20:52
Мнения: 1460
Местоположение: Драганово
И аз съм на мнение, че баницата изглежда изключително апетитно, но искам да попитам готвача, правил ли е такава, като преди слагането във фурната я нарязва на парчета и залива с подходящо количество газирана вода (моя вариант е с лимонада)?

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 09:47 
Offline
Telnet user
Аватар

Регистриран на: 11 Яну 2010, 18:49
Мнения: 860
Караконджул написа:
И аз съм на мнение, че баницата изглежда изключително апетитно, но искам да попитам готвача, правил ли е такава, като преди слагането във фурната я нарязва на парчета и залива с подходящо количество газирана вода (моя вариант е с лимонада)?


Не, такъв тип баница не съм правил. Знам, че с газирана вода се поръсва баницата след опичането и се покрива с кърпа, за да се задуши и да стане по мека. Аз обаче я обичам по-хрупкава и не го правя.
Това с предварителното нарязване не ми стана съвсем ясно. Сигурен ли си, че преди печене се реже? Заблудил си се нещо ми се струва.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 21:09 
Offline
Telnet user
Аватар

Регистриран на: 03 Май 2004, 19:45
Мнения: 2208
sawaster написа:
Караконджул написа:
И аз съм на мнение, че баницата изглежда изключително апетитно, но искам да попитам готвача, правил ли е такава, като преди слагането във фурната я нарязва на парчета и залива с подходящо количество газирана вода (моя вариант е с лимонада)?


Не, такъв тип баница не съм правил. Знам, че с газирана вода се поръсва баницата след опичането и се покрива с кърпа, за да се задуши и да стане по мека. Аз обаче я обичам по-хрупкава и не го правя.
Това с предварителното нарязване не ми стана съвсем ясно. Сигурен ли си, че преди печене се реже? Заблудил си се нещо ми се струва.

Баницата, която правя аз, е точно с нарязване преди да се мушне във фурната. И вместо мляко и сода ползвам газирана вода.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2010, 22:13 
Offline
Global Moderator
Аватар

Регистриран на: 19 Авг 2004, 13:53
Мнения: 4046
Местоположение: Г.Оряховица
sawaster написа:
Караконджул написа:
И аз съм на мнение, че баницата изглежда изключително апетитно, но искам да попитам готвача, правил ли е такава, като преди слагането във фурната я нарязва на парчета и залива с подходящо количество газирана вода (моя вариант е с лимонада)?


Не, такъв тип баница не съм правил. Знам, че с газирана вода се поръсва баницата след опичането и се покрива с кърпа, за да се задуши и да стане по мека. Аз обаче я обичам по-хрупкава и не го правя.
Това с предварителното нарязване не ми стана съвсем ясно. Сигурен ли си, че преди печене се реже? Заблудил си се нещо ми се струва.

Не, не се е заблудил. Това е много често ползвана техника. Газираното "шупва" яйцата и сиренето и баницата става по-пухкава. А се нарязва предварително, за да може течността да навлезе по-добре помежду корите, а и да е лесна за разделяне на парчета след опичането. Аз лично съм я правил с жълта лимонада, като след изваждане от фурната напръсквам с вода, поръсвам със захар обилно и загъвам с кърпа. Става мозък! :D

_________________
Link: Сайт с поезия на дъщеря ми


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2010, 12:47 
Offline
The real one
Аватар

Регистриран на: 08 Дек 2006, 20:52
Мнения: 1460
Местоположение: Драганово
sawaster написа:
Заблудил си се нещо ми се струва.

Някак ми се струва, че се опитваш да "нахраниш" човек, който преди да пише мисли, а като пише чете. Всичко останало са ти го казали хората 8-)

И сиренето в баницата винаги е най - вкусно, когато е на бучки :)

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2010, 14:05 
Offline
Forum Administrator
Аватар

Регистриран на: 17 Юни 2006, 13:49
Мнения: 7217
Най-вкусно става като смесите сиренето с извара. 8-)

_________________
Остави врага си жив и ще те преследва цял живот


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2010, 17:34 
Offline
Telnet user
Аватар

Регистриран на: 11 Яну 2010, 18:49
Мнения: 860
Караконджул написа:
sawaster написа:
Заблудил си се нещо ми се струва.

Някак ми се струва, че се опитваш да "нахраниш" човек, който преди да пише мисли, а като пише чете. Всичко останало са ти го казали хората 8-)

И сиренето в баницата винаги е най - вкусно, когато е на бучки :)


В такава хранителна тема явно на човек му застъргва и си мисли, че другите го "хранят". 8-)
За сиренето донякъде си прав. Когато е сухо на бучки е по-добре, но когато е мазно не става.
Иначе за тази баница по-горе се усъмних, че си се объркал, защото съм чувал за такъв тутманик, а не баница. Сега разбирам, че имало. Между другото как се нарича тази баница и от кой край е?


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2010, 17:37 
Offline
Telnet user
Аватар

Регистриран на: 11 Яну 2010, 18:49
Мнения: 860
safeman написа:
Най-вкусно става като смесите сиренето с извара. 8-)

Прав си за изварата. Когато тя липсва слагам кисело мляко, както в случая. :)


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2010, 18:41 
Offline
The real one
Аватар

Регистриран на: 08 Дек 2006, 20:52
Мнения: 1460
Местоположение: Драганово
safeman, и аз така съм чувал, но поради факта, че не обичам извара, няма как да съм компетентен :)
sawaster, не сме по на 10 - 12 години, за да не различаваме тесто от кори за баница, недей така :P Ограничил съм консумацията на тестени изделия, богати на калории и затова не се наемам да извъртя баницата, за която ти говорим с Костов и Роска :?

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2010, 21:56 
Offline
Telnet user
Аватар

Регистриран на: 03 Май 2004, 19:45
Мнения: 2208
Скоро ще направя такава и ще кача да я видиш.
Костов, това със захарта ми се струва добра идея, но не съм го пробвала. Иначе с водичка също е хубаво, ама на мен ми харесва повече да хрупка отгоре. :D


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2010, 22:30 
Offline
Global Moderator
Аватар

Регистриран на: 19 Авг 2004, 13:53
Мнения: 4046
Местоположение: Г.Оряховица
permenentno написа:
Искам дърпана баница, много вървяла с винце ;)

Виното върви с всичко! Не се ограничавай в мезетата,само вино да има! :mrgreen:
@Роси, със захарта става наистина вкусно. Странна смесица сладко-солено, но е невероятно. Е, въпрос на вкус и навици, разбира се. :D

_________________
Link: Сайт с поезия на дъщеря ми


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2010, 22:45 
Offline
Telnet user
Аватар

Регистриран на: 11 Яну 2010, 18:49
Мнения: 860
Виното върви с всякакво мезе и сиренето върви с всякакво пиене. 8-)
Това обаче баница със захар ми е нещо, като диня със сирене. Е не мога да ги съчетая сладкото и соленото на едно. Извън всякаква логика е, но да не забравяме, че има разни вкусове. Грозде и хляб примерно...


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2010, 23:14 
Offline
Forum Administrator
Аватар

Регистриран на: 17 Юни 2006, 13:49
Мнения: 7217
sawaster написа:
Виното върви с всякакво мезе и сиренето върви с всякакво пиене. 8-)
Това обаче баница със захар ми е нещо, като диня със сирене. Е не мога да ги съчетая сладкото и соленото на едно. Извън всякаква логика е, но да не забравяме, че има разни вкусове. Грозде и хляб примерно...

Като казахте сирене, ето и най-скъпото сирене в света:
http://gotvach.bg/n5-9339-%D0%9C%D0%B0% ... 1%82%D0%B0

_________________
Остави врага си жив и ще те преследва цял живот


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Мар 2010, 15:16 
Offline
Telnet user
Аватар

Регистриран на: 03 Май 2004, 19:45
Мнения: 2208
kostow написа:
Странна смесица сладко-солено, но е невероятно. :D

На мен никак не ми е странна. И аз съм на мнение, че е супер съчетание. Просто не бях пробвала такава баница. :mrgreen:


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Апр 2010, 11:19 
Offline
Telnet user
Аватар

Регистриран на: 03 Май 2004, 19:45
Мнения: 2208
Вчера направих 2 неща набързо. Баница и картофена супичка. Рецепти няма да пиша - за баница вече има рецепта и моята не се различава особено(само че аз не смесвам сиренето и заливката). И картофената супичка - всеки знае как се прави според мен. :mrgreen:
Баницата:
тук
тук
тук


Супичката:
цък
цък


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Апр 2010, 13:21 
Offline
The real one
Аватар

Регистриран на: 08 Дек 2006, 20:52
Мнения: 1460
Местоположение: Драганово
Оффф, само ме дразните с тези баници значи. Браво на Ростислава =D>

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 94 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Web Hosting by MyhostBG
Powered by Telnet Ltd. © 2009