forum.gorna.net

Free зоната за Телнет клиенти.
Дата и час: 10 Сеп 2010, 07:39

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Режим на клавиатурата:

Правила на форума

Натиснете за да видите правилата

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Чип тунинг, диагностика, immooff за вашите автомобили!
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2010, 11:49 
Telnet user
Аватар

Предлагам на вашето внимание услугата която извършвам не от скоро. Софтуерна промяна (чип тунинг) на управлението на двигателя при стандартните BOSCH, Siemens, Delco, Hitachi, Magneti Marelli бензинови и дизелови при леки и тежкотоварни автомобили.

Това което трябва да знаете е, че при ваше желание колата идва при мен, прочита и се софтуера и се модифицра индивидуално. Не слагам готови файлове, а променям параметрите на вашите. При някои модели работата по компютъра е различна. На някои налага сваляне на блока за управление и хардуерна намеса върху него (смяна на чипа). За по-новите нещата са по интелигентни - Ремап (префлашинг през диагностичната ОБД букса).

Другата услуга е софтуерно премахване на FAP/DPF филтри при дизеловите агрегати.

Премахване на имобилайзери.

Конкретни запитвания може да отправяте за вашия автомобил.

Представител съм и на Extreme Tuning, както и на ECU-CHIP. При желание може да бъде записан и техен софтуер.

Извършва се и диагностика на всички европейски автомобили и някои източни и американски марки.

Благодаря.

Последна промяна oem на 15 Юли 2010, 16:46, променена общо 15 пъти

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Чип тунинг за вашите автомобили!
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2010, 13:12 
Telnet user
Аватар

Как се справяш без дино стенд ? Имаш ли някакъв o2 сензор да замериш съотношението на сместа на различните места по горивната таблица или на преценка ? Не питам за да се заяждам,ами ако имаш апаратура по-нататък мога да ти ползвам услугите да си настроя евентуално горивните таблици,че искам да си направя два режима на работа.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Мар 2010, 14:43 
Telnet user
Аватар

Какви са рисковете при такава манипулация и има ли такива? Цените фиксирани ли са или според работата?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Мар 2010, 15:25 
Telnet user
Аватар

Имам апаратура за имерване на стехиометрична смес и детонации. Рядко ги ползвам обаче защото аз не правя брутални промени по принцип. Стига ми инфото и от ламбдата на колата.

Искам да допълня, че при желание на клиента мога да организирам ден и част за дино във Варна в ТСТ Рейсинг.

За цени трябва да питате за конкретен автомобил. Понеже всеки автомобил има раличен блок за упрвление който работи по свой си начин. Въпреки че производителите да речем БОШ вграждат едни и същи модели блокове за управление в ралични марки автомобили има и такива които са по-малко познати. А за един тунинг е нужно да се знае спецификата, работата и функциите на ЕКУ-то. Има и такива които не бих се наел да правя или поне би ми отнело известно време докато разбера точно в какви граници да се съобразя.

На никой няма да направя промени без да знам какво ще се случи!

За опасността. Принципно повечето от вас сте зпаознати с теориите как производителите оставят запаси и нарочно не напъват моторите си. От частност това е така от гледна точка на екологичност и икономия. За да влязат в нормите за икономичност на автомобила и в същото време да постигнат мощност, се правят компромиси. Производителя винаги гони за цел автомобила да бъде оптимално икономичен и мощен. Това не значи, че тази кола просто толкова си може.

Цената на чип тунинга е такава, че след неговата направа в градски условия разхода на гориво ще се покачи за сметка на извънградкото шофиране. За да има мощност трябва да им гориво най-просто казано. Трябва да се намери най-добрия момент на неговото запалване и момента в който налягането в цилиндъра ще бъде максимално в точния момент в който трябва. За това при всеки модел ЕКУ си има характеристики и данни, чрез който могат да се изчислят например скорост на изгаряне, ефективност, смесообразуване, дори и мощността на мотора след промените.

Не ми се пишат големи фермани по принцип. Повечето от вас които се интересувате от тази тематика предполагам сте чели много в интернет за чип тунинга.

Опасност от повреди в двигателя след чип-а може да има едва след като са направени брутални промени по софтуера без да се помисли за механично подобрене. При турбо моторите например тунинга е най-лесен по принцип и най-лесно се получава нужната мощност, но и много зависи как и в кои диапазони, и с колко са направените промени.

От чип до чип има разлика. С два различни чипа може да се постигне желаното увеличение на мощността, но с единия мотора да издуха гарнитура да речем след месец, а с другия мотора да работи дори по-сигурно от оригинално.

В някои случаи чип тунинга идва като добре дошъл при бензиновите двигатели. Тъй като производителя е нагласил така горивните карти, че автомобила да е максимално икономичен и с добра мощност. След години обаче поради амортизиране на инжекторите например, регулатора на горивото, помпата, филтъра и други механични фактори е възможно горивната смес да обеднява в опредни режими на работа на двигателя. А това е най-опасното при бенизновите двигатели. Склонност към детонации, изгорели и стопени бутала, счупени биели и превъртяли лагери... и др. С чип тунинга това води до предотвратяване на такива проблеми при някои двигатели, обикновено при тези с висока степен на сгъстяване.

Ами... мисля, че това инфо е достатъчно. Ако имате други въпроси питайте.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Мар 2010, 07:03 
Telnet user
Аватар

@оем каза - "След години обаче поради амортизиране на инжекторите например, регулатора на горивото, помпата, филтъра и други механични фактори е възможно горивната смес да обеднява в опредни режими на работа на двигателя. А това е най-опасното при бенизновите двигатели. Склонност към детонации, изгорели и стопени бутала, счупени биели и превъртяли лагери... и др. С чип тунинга това води до предотвратяване на такива проблеми при някои двигатели, обикновено при тези с висока степен на сгъстяване."

абе оемчо,за като се бях позатърсил сериозните пройзводители на чип тунинг обикновенно не слагат чип след 100хил.км!
принципно е най добре да се направи докато е нова или на не много километри,а това което казваш тук се случи,значи вече е взела -дала!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Мар 2010, 07:31 
Telnet user
Аватар

Абе няма никакъв проблем да ти сложат чип и след 100к км бе.С чип е по добре и при нормално каране и при спортно.
Никога заводските настроики не са идеални,дори напротив,орязано е за да влязат в еко норми.Който иска може да си сложи чип,говорим за някакво стандартно отпушване на мощност,не за бруталност,и колата няма да има никакъв проблем,или поне не и заради чипа,т.е ако мотора си е скрап,и след чипа си е скрап :Д .Така или иначе ползваш едва ли не около 10-20 % от истинския ресурс на мотора.
При нормален бензинов мотор,без турбо,ще ти качи не повече от 8%.Не че ще усетиш мощ няква,ами просто на високи обороти си е по добра сместа от нормалното,повечето коли не им достига гориво в критичните обороти и се получават разни проблеми,като например може и мотор да сменяш,щото буталото като са стопило,че като се начупи при 7к об,че онез биели като искат да излязат да видят кво става навън.....и подобни......

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Мар 2010, 08:09 
Telnet user
Аватар

Това са примерни неща. Не ги взимай всичките наведнъж.

Хайде да не се почва и тази тема със спорове. Нямам намерение да споря с никой и за нищо. Просто исках да напиша това, ако някой му е дерт да заповяда. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Апр 2010, 08:29 
Telnet user
Аватар

Допълнене в първия пост!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Май 2010, 14:24 
Telnet user
Аватар

оп да пишем малко и тук кадето оемчо се намеси направи някои интервенции на моето фиатче 2.0 20в нека го похвалим колата се дуржи мн добре между 2200 оборота и 3500 просто няма проблеми в така иначе мудното ускорение на този мотор =D>

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Май 2010, 14:45 
Telnet user
Аватар

Искам да използвам темата за да благодаря на oem за винаги добре свършената работа по софтуерната част по моята кола , а и не само по софтуера.След неговата намеса буквално колата литна , няма го гадното замисляне във ниските обороти , колата много си живна!! И съм много доволен от постигнатия резултат. :clap:
Поздрави и много успех във начинанието със което си се захванал.

Поздрави и към всички хейтъри !

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Май 2010, 23:16 
Telnet user
Аватар

Хах... 8) Мерси пък щом е такова положението :)

П.П. Айде скоро ще има тунингована Корса ГСИ да ви замери :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 19 Май 2010, 08:29 
Telnet user
Аватар

Дизел,бензин... без принудително пълнене ефекта не е особено голям,вярно е.Но чип тунинга не е само повече гориво,ако се настрои аванса правилно,според наще ниско качествени бензини може да се постигне ефект.А и това за 70те процента...не можах да го разбера? Ако увелича мощността с още 40% по някакъв начин и заработи със 110% мощност ще се износи супер бързо ? Не мисля така.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 19 Май 2010, 08:48 
Telnet user
Аватар

Не толкова важно в случая е с колко ще се покачи мощността. Може би с 8 до 10% при атмосферен бензин. По важно е, че се измества кривата на въртящия момент към доста по-ниски обороти, което прави шофирането в града, а и не само доста по-приятно и удобно. С по-малко натискане на педала на газта имаме достатъчно мощност за да се движим спокойно, а не да се форсираме на всеки светофар. На дълъг път това постигнато води и до понижаване на разхода на гориво.

Сигурен съм, че много хора каращи 16 клапанови бензинки копнеят за повече свобода и мощност в ниските обороти. Поне всички за това ме питат. Е, получават го и се радват на това като малки деца :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Чип тунинг и диагностика за вашите автомобили!
МнениеПубликувано на: 19 Май 2010, 21:31 
Telnet user
Аватар

MiriX написа:
Хора човека казва какво прави , който иска ще отиде да го намери и да му свърши работа,

Именно де , аз съм изказал мнение още във първия ми пост по темата.Момчето е безупречно във софтуерно отношение и изказвам още веднъж благодарност към него заради начина и подхода му на работа !! Никаде няма да ви обърнат толкова внимание.А именно това искат повечето клиенти да им се обърне подходящо снимание и да им се обесни колкото се може по подробно какво и как ще се променя по колата.
А за съотношението цена/качество няма смисъл да се говори.
Това е ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 19 Май 2010, 21:44 
Telnet user
Аватар

Аз съм доволен от моя 1.8 16в ТС :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Май 2010, 09:20 
Telnet user
Аватар

Скролс за теб всичко май се свежда до ситруйен и гоуф. Нещо много комплексиран ми се виждаш. И ако желаеш да ти докарам едно рено 1,6 дизел да ми го чипнеш а? Много ми е интересен процеса, ама много.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Май 2010, 11:57 
Telnet user
Аватар

Здравейте,и аз ще се похваля с подобрението което получих след намесата на Оем на моята не толкова силна Алфа 147 1.6 16V 120hp !След разходката ми Русе - Горна Оряховица в 22:30 до към 00:30 всичко беше готово и сега колата има значително подобрение точно в онези мудни ниски обороти на този вид автомобили!Благодаря за човешкото отношение и да знаете че това е вашия човек!

Поздрави от Русе! :P

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Май 2010, 13:39 
Telnet user
Аватар

Oem дано скоро се сдобиеш със софтуер и за японските марки автомобили, клиентелата ти ще се увеличи доста. Успех!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Май 2010, 13:43 
Telnet user
Аватар

Кажи каква ти е колата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Май 2010, 13:56 
Telnet user
Аватар

Мазда 323 1.5 16v вече сме писали на ЛС с теб до колкото разбрах ЕКУ-то ми е Hitachi само дето неможах да открия къде точно е поставена специално на моята кола. Но юни месец ще се свържа с теб да я погледнеш...

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа